ΝΕΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΕΣΕK 2017-2019

Πληροφορίες ΧρήστηΣαλάχαςΓεώργιος
Όνομα:
Γεώργιος
Επίθετο:
Σαλάχας
Ιδιότητα:
Καθηγητής Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας και Θρέψης Φυτών, Κοσμήτορας Γεωπονικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Πάτρας, μέλος ΠΣΕΚ Δυτικής Ελλάδας
Διεύθυνση e-mail:
ΤΕΣ:
Αρχείο ΕΣΕΚ 2017-2019 (Μέλος)

Βιογραφικό:

Ο κ. Σαλάχας Γεώργιος είναι  Καθηγητής Φυσιολογίας και Θρέψης Φυτών,Κοσμήτορας Γεωπονικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Πατρών και μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Είναι πτυχιούχος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, διδάκτορας και μεταδιδακτορικός Ερευνητής του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου της  Πάτρας.  Έχει διδάξει στα Τμήματα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου της Πάτρας.  Υπεύθυνος του Εργαστηρίου Φυσιολογίας και Θρέψης Φυτών και Διευθυντής του  Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών  στο τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πατρών.  Τα Ερευνητικά του  ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Αεροπονική καλλιέργεια των Φυτών, στον Δευτερογενή Φυτικό Μεταβολισμό και την οργανοληπτική αξία των Φυτικών προϊόντων (φαινολικά, αντιοξειδωτικά, αιθέρια έλαια, βιοδραστικές ουσίες),  στην παραγωγή άνοσου πολλαπλασιαστικού υλικού στα Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά και στην συντήρηση του ελαιόλαδου.
Συμμετείχε ή ήταν Υπεύθυνος σε πολλά χρηματοδοτούμενα Ερευνητικά Προγράμματα από τα οποία προέκυψαν  πέντε διδακτορικές διατριβές. Εχει 30 δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνή περιοδικά με κριτές και πλήθος εργασιών σε εθνικά και διεθνή συνέδρια. Είναι κριτής σε διεθνή περιοδικά και μέλος Επιστημονικών Οργανώσεων.
Έχει αναπτύξει και λειτουργεί στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας την πρώτη επισκέψιμη Αεροπονική Φάρμα στην Ελλάδα και την Ευρώπη-Automated Aeroponic Plant Growing System- (PCT/GR2013/000069, WO/2014/102553), προσαρμοσμένη στις Μεσογειακές βιοκλιματικές συνθήκες, για την παραγωγή λαχανικών και άνοσου πολλαπλασιαστικού υλικού (aeroponic cloning), καθώς και μεθοδολογία συντήρησης  του extra παρθένου ελαιόλαδου (long life).